Меню

Касерола със сладки картофи и орехи

25 ноември 2019 | 09:04 | Илияна Николова
Добави в любими
4 чаши сладки картофи на кубчета
½ чаша захар
2 разбити яйца
½ чаена лъжица сол
4 супени лъжици масло + 3 супени лъжици, разтопени
½ чаша прясно мляко
½ чаена лъжица ванилия 
½ чаша кафява захар
1/3 чаша брашно
½ чаша счукани орехи
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете сладките картофи в тенджера. Залейте с вода, колкото да ги покрие. Похлупете с капак и ги варете, докато омекнат. Отцедете и намачкайте. В голяма купа смесете картофите, бялата захар, яйцата, солта, 4 супени лъжици масло, млякото и ванилията. Разбъркайте добре сместа. Прехвърлете я в тава за печене.

В друга купа смесете кафявата захар с брашното. Залейте с останалото разтопено масло. Разбъркайте, докато сместа стане на трохи. Към нея прибавете счуканите орехи. Поръсете картофената смес с тази с брашното. Печете за 30 минути в загрятата фурна до кафяво.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай