Готварство

Постен гювеч с червен боб

14 Ное 2019 | 08:22 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 2-3
Постен гювеч с червен боб

Продукти:

  • 1,5 кг картофи
  • 1 голяма глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1/2 ч.л. сушен розмарин
  • 1/2 ч.л. сушен риган
  • 500 г пресни гъби
  • 3 големи моркова
  • 1 грудка целина
  • 500 мл вода или зеленчуков бульон
  • 250 мл червено вино
  • 400 г червен боб, сварен
  • ½ ч.ч. доматено пюре
  • 2 дафинови листа
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 с. л. тъмен соев сос

Приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го задушете в тенджера с добре загрята мазнина. Когато лукът поомекне добавете стрития чесън, мащерката, розмарина, ригана и нарязаните гъби, моркови и целина. Когато гъбите поомекнат може да сложите отцедения боб, нарязаните картофи, доматеното пюре, виното, бульона, сол, черен пипер на вкус, дафиновите листа, соевия сос. Разбъркайте добре и гответе докато картофите са напълно готови. Може да балансирате гъстотата с малко количество брашно.

Снимка: iStock

Вижте още: