Готварство

Пълнени пилешки гърди с броколи

16 Ное 2019 | 06:13 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Пълнени пилешки гърди с броколи

Продукти:

  • олио спрей за готвене
  • 1 и ½ чаши ситно нарязани броколи
  • 300 г кашкавал на кубчета
  • ½ чаша сварен ориз
  • ¼ чаша ситно нарязан лук
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • 4 пилешки гърди без кост
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • алуминиево фолио

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Смесете ситно нарязаните броколи с настъргания кашкавал, сварения ориз и лука в купа. Добавете солта и черния пипер. Разбъркайте добре пълнежа и оставете настрана.

Разрежете внимателно пилешките гърди напречно без да отделяте напълно двете половини, така че само да се разтворят. Напълнете всяко парче месо с пълнежа и ги завийте обратно. Втрийте червен пипер в месото отвън. Подредете гърдите в тавата за печене и завийте с фолиото. Печете в загрята фурна за 25 минути. Свалете фолиото и печете още 10 минути до получаване на златиста коричка.

* Забележка: По желание към рецептата можете да добавите и малко спанак на вкус.

Снимка: iStock

Вижте още: