Готварство

Пица от питка

18 Ное 2019 | 11:23 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Пица от питка

Продукти:

  • 1 изпечена питка
  • 300 г колбаси по ваш избор
  • 2 топки моцарела
  • 200 г кашкавал
  • 1 чаша лютеница или сос маринара
  • 1 червена чушка
  • 1 малка глава лук
  • няколко маслини

Приготвяне:

Отрежете горната част на питката и запазете капачето. Издълбайте внимателно вътрешността ѝ. Намажете я с лютеницата/соса. След това сложете нарязаната на колелца моцарела. Върху нея подредете колбаса. Върху него нарязаните лук и отново резенчета колбас. Следва да добавите чушките, маслините. Отново сложете от соса, колелца моцарела или настърган кашкавал.

Затворете с капачето, което запазихте. Сложете един лист алуминиево фолио върху нея и с някакъв по-тежък предмет (тенджера например, тиган). Внимателно притиснете за няколко минути. След това махнете фолиото, поръсете с кашкавал, добавете колбас, сложете питката в тава върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180/190 градуса за около 30 минути. След това разрежете и сервирайте.

Снимка: iStock

По идея на tasty

Вижте още: