Меню

Коледни бисквити с две съставки

21 ноември 2019 | 05:07 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. бадемово брашно (не го заменяйте с друго)
1/2 ч.ч. кленов сироп 
разтопен шоколад за глазура – по желание
35 мин

  • Порции: 20-30

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте двете съставки в дълбока купа и оформете меко тесто. Завийте го в хартия за печене или свежо фолио и го поставете в хладилник за 15 минути. След това го сложете между два листа хартия за печене и разточете внимателно с точилка. Премахнете горния и с помощта на формички изрежете тестото. За да не залепва за фигурките, може преди да ги поставите върху тестото леко да ги потопите в чаша с вода.

Премахнете излишното тесто около вече изрязаните формички и заедно с хартията ги прехвърлете в подходяща тава. От събраното тесто направете нови бисквити и така докато свърши. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса за около 15 минути. След като сладките изстинат може да ги потопите в разтопен шоколад, да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай