Готварство

Запеканка с шунка и чедър

23 Ное 2019 | 05:36 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 55 мин Порции: 2-3
Запеканка с шунка и чедър

Продукти:

  • 10 яйца
  • 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 2 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 франзела
  • 250 г нарязана на фино шунка
  • 250 г настърган чедър

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата заедно с млякото, горчицата, мащерката и чесъна. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете дъното и стените на тавата за печене с масло. Нарежете хляба на малки кубчета или го накъсайте на хапки. Сложете го в тавата, разпределете равномерно върху него нарязаната шунка и настърганото сирене. Залейте с млечната смес и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

снимка: iStock

Вижте още: