Меню

Пилешко с лук по френска рецепта

26 ноември 2019 | 09:01 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг обезкостено пилешко месо
зехтин
4-5 големи глави лук
2 ч.л. прясно нарязана мащерка или сушена
5 скилидки стрит чесън
1 ч.л. сушен риган
1 и ½ ч.ч. месен бульон
200 г настърган грюер

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука на ивици и го запържете до златисто в малко зехтин, като прибавите към него сол, черен пипер на вкус и мащерката. Когато се карамелизира може да добавите и чесъна. След това го прехвърлете в чиния и в същия дълбок тиган добавете още малко мазнина и запържете от всички страни до златисто месото, което сте нарязали на хапки и овкусили със сол, черен пипер и риган.

Когато месото хване хубава коричка върнете при него лука и налейте бульона. Намалете котлона и оставете да къкри до готовност на месото. При нужда сгъстете соса с малко брашно. Накрая поръсете с настърганото сирене и сервирайте когато е добре разтопено.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай