Готварство

Гъбена супа по унгарска рецепта

28 Ное 2019 | 06:16 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 4
Гъбена супа по унгарска рецепта

Продукти:

  • 4 супени лъжици масло
  • 2 чаши нарязан лук
  • 500 г гъби, нарязани
  • 2 чаени лъжици сушен копър
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 чаши разтворен пилешки бульон
  • 1 чаша прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • черен пипер на вкус
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • ¼ чаша нарязан магданоз
  • ½ чаша заквасена сметана

Приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите да омекнат и ги разбърквайте за още 5 минути в маслото и лука. Добавете червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. Разбърквайте от време на време.

В отделна купа разбъркайте брашното с млякото така, че да няма бучки. Прибавете към гъбите и разбъркайте добре. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути. Разбърквайте.

Прибавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза, копъра и заквасената сметана. Разбъркайте добре и оставете да къкри на слабо за още 5 минути. Сервирайте супата веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още: