Меню

Тиквен хумус с червен пипер

3 декември 2019 | 06:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици тахан
3 скилидки чесън
¾ чаени лъжици сол
400 г сварен боб от консерва 
2 чаени лъжици зехтин
400 г тиквено пюре
1 чаена лъжица кимион
½ чаена лъжица лют червен пипер
¼ чаша печени тиквени семки 
1 щипка червен пипер
120 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете съставките без тиквените семки в блендер или пасирайте с пасатор до получаване на гладка смес. Прехвърлете хумуса в подходящ съд и поръсете със семките. Охладете за няколко часа преди сервиране. Поръсете с червен пипер и поднесете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай