Готварство

Запечени картофи с чедър и пармезан

03 Дек 2019 | 13:27 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Запечени картофи с чедър и пармезан

Продукти:

  • 1 и ½ кг сварени картофи
  • 100 г масло
  • 2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко или течна сметана за готвене
  • 1 и ½ ч.ч. настърган чедър
  • ½ ч.ч. настърган пармезан
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 с.л. брашно

Приготвяне:

В голяма тенджера разтопете маслото, прибавете към него брашното и разбъркайте, така че да не загори. Постепенно налейте млякото. Бъркайте около 2-3 минути или докато се сгъсти. Махнете тенджерата от котлона и сложете настърганите сирена, черен пипер. Продължете да бъркате, за да могат сирената да омекнат. След това сложете към сместа нарязаните картофи.

Разбъркайте внимателно и ги прехвърлете в намаслена тавичка. Поръсете ги с хлебни трохи и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути. По желание може да поръсите с още сирена, преди да сложите тавата във фурната.

Снимка: istock

Вижте още: