Готварство

Родопски клин с готови кори

06 Дек 2019 | 13:40 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 55 мин Порции: 2-3
Родопски клин с готови кори

Продукти:

  • 4-5 готови кори за баница
  • 200-250 г сирене
  • 1 малко пакетче масло
  • 3 яйца
  • 200-300 г ориз
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • сол на вкус, ако е необходимо

Приготвяне:

Сварете ориза, оставете го да изстине и след това прибавете към него сиренето, малка част от маслото, млякото и яйцата. Намазнете много добре достатъчно голям тиган или кръгла тава. Сложете 2-3 кори и разпределете плънката. След това покрийте с още 2-3 кори, завийте краищата им и намажете обилно с разтопено масло. Печете на добре загрят тиган около 6-7 минути.

След това внимателно обърнете клина върху поднос и го върнете в тигана от неизпечената страна. От двете страни трябва да стане златистокафяв, след което може да го сервирате. Родопския клин може да изпечете и в предварително загрята фурна на 180 градуса, като тогава не се налага да се обръща.

Снимка: iStock

Вижте още: