Меню

Печено свинско с ароматна марината

30 декември 2019 | 07:05 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1,5 кг свинско контрафиле без кост
За маринатата:
1-2 стръкчета нарязан розмарин (само игличките)
4 стрити скилидки чесън
2 с.л. зърнеста горчица
1 с.л.нарязан розмарин
1 ч.л. нарязани листа от мащерка може и сушена
сол и черен пипер на вкус
За глазурата:
3 – 4 с.л. разтопено масло
1 с.л. кафява захар
75 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте в купа всички съставки за марината и ги разбъркайте добре. Намажете месото от всички страни с нея и го сложете в тава с решетка, или ако не разполагате с такава, в тава върху хартия за печене. Покрийте го с алуминиево фолио за печене и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути. След това го извадете, намажете го обилно с глазурата и запечете за още 2-3 минути, за да хване хубава коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай