Меню

Супа със сьомга, зеленчуци и сметана

1 февруари 2020 | 05:34 | Илияна Николова
3 от 1 гласа
Добави в любими
45 г масло
1 глава лук, нарязан
2 стръка целина, нарязана
1 чаена лъжица пресован чесън или на гранули
2 картофа, нарязани
2 моркова, нарязани
475 мл пилешки бульон
1 чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сушен копър 
2 бр филе от сьомга без кости
350 мл прясно мляко
425 г готварска сметана
225 г настъргано сирене Ементал
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера. Сотирайте в него лука и чесъна. Добавете целината. Разбърквайте, докато омекнат. Добавете картофите, морковите, бульона, солта, пипера, копъра. Оставете да заври. Намалете котлона и покрийте с капак за 20 минути. Добавете сьомгата, нарязана на парченца, млякото, сметаната и сиренето Ементал. Разбърквайте в продължение на 7-8 минути или докато сиренето се разтопи. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай