Готварство

Запеканка с карфиол, чедър и пармезан

15 Яну 2020 | 05:06 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Запеканка с карфиол, чедър и пармезан

Продукти:

  • 1 глава карфиол, накъсан на розички
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 чаша настъргано сирене Чедър
  • ½ чаша корнфлейкс
  • ¼ чаша ситно нарязана зелена чушка
  • ¼ чаша ситно нарязана червена чушка
  • 1 чаена лъжица сол
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • червен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина и оставете настрана.

Сварете карфиола във вода или на пара (по избор). След като е готов го отцедете и накъсайте на розички. Оставете настрана.

Смесете сметаната, чедъра, корнфлейкса, чушките и солта в купа. Разбъркайте добре. Добавете карфиола и отново разбъркайте. Прехвърлете сместа в тавата за печене. Поръсете с пармезан и червен пипер. Печете за 30-35 минути под фолио. Премахнете фолиото и печете още 10 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: