Меню

Паниран карфиол с подправки

24 януари 2020 | 11:34 | Илияна Николова
Добави в любими
6 чаши карфиол на розички 
½ чаша брашно 
3 големи яйца
1 чаена лъжица бакпулвер 
микс подправки по избор 
½ чаша зехтин или олио за пържене
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смелете карфиола в кухненски робот или с чопър. Добавете към него брашното, разбитите яйца, бакпулвера, подправките. Разбъркайте добре. Загрейте олиото в дълбок съд. С помощта на лъжица пуснете сместа в мазнината и пържете. Ако е по-гъста можете да я оформите с ръце подобно на шницели. Пържете до златисто. Поставете готовия паниран карфиол върху кухненска хартия да се отцеди и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай