Готварство

Паниран карфиол с подправки

24 Яну 2020 | 11:34 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Паниран карфиол с подправки

Продукти:

  • 6 чаши карфиол на розички
  • ½ чаша брашно
  • 3 големи яйца
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • микс подправки по избор
  • ½ чаша зехтин или олио за пържене

Приготвяне:

Смелете карфиола в кухненски робот или с чопър. Добавете към него брашното, разбитите яйца, бакпулвера, подправките. Разбъркайте добре. Загрейте олиото в дълбок съд. С помощта на лъжица пуснете сместа в мазнината и пържете. Ако е по-гъста можете да я оформите с ръце подобно на шницели. Пържете до златисто. Поставете готовия паниран карфиол върху кухненска хартия да се отцеди и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: