Готварство

Шоколадови бонбони с портокал и макадамия

17 Яну 2020 | 06:49 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 180 мин Порции: около 30 бонбона
Шоколадови бонбони с портокал и макадамия

Продукти:

  • 75 мл сметана
  • 300 г бял кувертюр
  • 1 с. л. настъргана портокалова кора
  • 1 шишенце портокалова есенция
  • 50 г накълцани на ситно ядки макадамия

Приготвяне:

Затоплете сметаната в тенджера. Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника. Може да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.

Рецептата е част от книгата на Мануела Инуса „Магазинчето за шоколад и щастие“

Снимка: iStock

Вижте още: