Готварство

Хляб с моцарела и чесън

18 Яну 2020 | 06:36 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2
Хляб с моцарела и чесън

Продукти:

  • 200 г настъргана моцарела
  • 1/2 ч.ч. бадемово брашно
  • 100 г крема сирене
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1-2 големи яйца
  • За намазване на хляба:
  • 1 супена лъжица разтопено масло
  • 1 скилидка стрит чесън
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • няколко стръка магданоз

Приготвяне:

В купа комбинирайте сирената, разтопеното масло, бакпулвера, чесъна на прах, щипка сол и бадемовото брашно. Разбъркайте добре и прибавете яйцето. Полученото тесто разстелете в тава с помощта на пръстите си върху хартия за печене. В купичка комбинирайте съставките за намазване на хляба, разбъркайте ги добре и намажете тестото обилно. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 – 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: