Готварство

Фалафели на фурна

22 Яну 2020 | 06:13 |
Рейтинг:
1 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Фалафели на фурна

Продукти:

  • 4 супени лъжици лук, нарязан
  • 400 г варен нахут, отцеден
  • 4 супени лъжици магданоз, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица кимион
  • ¼ чаена лъжица кориандър
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица сода
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 яйце, разбито
  • 2 чаени лъжици зехтин

Приготвяне:

Нарежете лука на ситно. Увийте го в плик и изстискайте колкото се може повече сок от него. Оставете настрана. В блендер или кухненски робот поставете заедно нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Разбийте добре, докато се получи пюре. Смесете получената смес с брашното и яйцето. Разбъркайте.

С ръце оформете фалафели и ги оставете да си починат 15 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запечатайте фалафелите в нагорещената мазнина за 3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в подготвената тава за печене. Печете до кафяво или за около 10-15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: