Меню

Шоколадови курабийки

27 януари 2020 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
250 г брашно
120 г захар
20 г ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
5 с.л. прясно мляко
150 г масло или маргарин
100 г шоколад
40 мин

  • Порции: 20-30

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте сухите съставки и добавете към тях разтопеното масло. Всичко се разбърква добре. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня или в микровълнова. Прибавете го към останалите съставки и отново разбъркайте. От готовото тесто се оформят топчета с размера на череша. Слагат се в тава върху хартия за печене и леко се притискат. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 15-20 минути (с включен горен и долен реотан).

Рецептата е част от книгата на Мануела Инуса „Магазинчето за шоколад и щастие“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай