Меню

Бъркани яйца с лук по непалски

3 февруари 2020 | 11:02 | Илияна Николова
Добави в любими
2 глави лук, нарязани 
½ чаена лъжица кориандър
½ чаена лъжица кимион
1 щипка лют червен пипер 
1 супена лъжица паста къри 
30 г масло 
6 яйца, леко разбъркани 
3 супени лъжици пресен магданоз
20 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте част от маслото в тиган. В него запържете лука, кориандъра, кимиона и лютия пипер, докато лукът омекне. Добавете къри пастата, разбъркайте и оставете настрана. В друг тиган разтопете останалото масло на средна температура. В него излейте яйцата и разбъркайте. След няколко минути добавете и лука с подправките. След като е готово, сервирайте бърканите яйца, поръсени с пресния магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай