Готварство

Супа с нахут и гъби

07 Фев 2020 | 10:31 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Супа с нахут и гъби

Продукти:

  • 150 г нахут
  • 60 г гъби
  • 60 мл зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 175 мл бяло вино
  • 100 г белени домати, нарязани
  • 1 стрък целина, нарязана
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 1 дафинов лист
  • 1 чаена лъжица магданоз
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка майорана

Приготвяне:

Накиснете нахута за през нощта. Когато приготвяте супата го изплакнете и прецедете. Сложете го в тиган и го покрийте с вода. Добавете щипка сол и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 45 минути.

Поставете нарязаните гъби в купа. Покрийте ги за 30 минути, за да се накиснат добре. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука. Добавете чесъна, целината, нахута и бялото вино. Варете, докато течността почти се изпари. Добавете доматите, гъбите с водата, в която са били накиснати, бульона, дафиновия лист, мащерката и магданоза. Варете за около 20 минути. Овкусете със сол и пипер.

Сервирайте супата, подправена с още малко зехтин и майорана.

Снимка: iStock

Вижте още: