Готварство

Паста с пилешко, сметана и зеленчуци

21 Фев 2020 | 05:40 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 3-4
Паста с пилешко, сметана и зеленчуци

Продукти:

  • 1 опаковка къса паста
  • 3-4 пилешки гърди без кожата, около 0,600-0,700 г
  • зехтин
  • сол, черен пипер на вкус
  • 3 червени чушки
  • 3-4 стръка зелен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. месен бульон
  • 1/2 ч.ч. течна сметана
  • 150-200 г настърган пармезан

Приготвяне:

Сварете пастата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете. Овкусете месото със сол, черен пипер. Загрейте тиган с малко зехтин и запържете месото от двете страни до златисто. Отделете го в чиния. В същата мазнина добавете нарязаните зеленчуци. Ако е необходимо добавете още малко зехтин. След около 5-6 минути може да добавите бульона и сметаната. Нарежете месото на малки хапки и го прибавете към зеленчуците. Добавете и пармезана. След като се разтопи и сосът стане хомогенен и плътен, може да сервирате пастата.

Снимка: iStock

Вижте още: