Меню

Шоколадови кексчета с течен център

26 февруари 2020 | 05:12 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
70 г брашно
100 г захар на кристали
30 г натурално какао на прах
щипка сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
3 с.л. олио
1 ч.л. ванилов екстракт
200 мл прясно мляко
1 шоколад по ваш избор, може и черен
30 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

В купа пресейте заедно брашното, какаото, солта, содата и бакпулвера. Добавете захарта и разбъркайте добре. След това постепенно се прибавят олиото, ваниловата есенция и млякото. Трябва да се получи гладка смес. Разпределете я в намаслени формички за кексчета, като приблизително количеството във всяка трябва да е наполовина. Сложете по 1-2 блокчета шоколад и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. След като ги извадите от фурната, не ги сервирайте веднага. Изчакайте да се охладят 15 минути, премахнете лава кексчетата внимателно от формичките и поставете в подходяща чиния. Може да ги сервирате с пудра захар, плодове, сметана, сладолед.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай