Меню

Лимонови мъфини с карамелена поръска

9 март 2020 | 08:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
220 г брашно 

125 г пудра захар 

1 супена лъжица настъргана лимонова кора

1 чаена лъжица бакпулвер 

¾ чаена лъжица сода 

¼ чаена лъжица сол 

1 яйце 

250 г кисело мляко 

85 г масло, разтопено 

1 супена лъжица лимонов сок 

За поръската:

80 мл лимонов сок 

4 супени лъжици захар 

1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
60 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Поставете хартия за печене в 12 форми за мъфини. В голяма купа смесете първите 6 съставки. В друга купа разбийте яйцето, киселото мляко, маслото и лимоновия сок. Добавете към сухите съставки и разбъркайте. Напълнете формите за мъфини със сместа. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути или до суха клечка.

Охладете 5-6 минути преди да извадите мъфините от формите. С помощта на шиш надупчете мъфините на няколко места отгоре. В тиган на средна температура смесете продуктите за поръската. Разбъркайте на средна към ниска температура, докато захарта се разтопи. Поръсете мъфините с поръската, като гледате да напълните дупчиците. Оставете ги да се охладят още малко преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай