Меню

Италиански кюфтенца в доматен сос

12 март 2020 | 15:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешка кайма

1 чаша хлебни трохи или галета

1 супена лъжица сушен магданоз 

1 супена лъжица настърган пармезан 

¼ чаена лъжица черен пипер 

1/8 чаена лъжица чеснов прах
1 разбито яйце

За соса:
¾ чаша нарязан лук
5 скилидки чесън, пресован 
¼ чаша зехтин
500 г домати от консерва 
2 чаени лъжици сол 
1 чаена лъжица захар 
1 дафинов лист 
300 г доматена паста 
¾ чаена лъжица сушен босилек 
½ чаена лъжица черен пипер
120 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете каймата, галетата, магданоза, пармезана, ¼ чаена лъжица пипер, чеснов прах и разбитото яйце. Смесете добре и оформете 12 кюфтенца. Охладете в хладилник за 1 час, ако е необходимо.

В голям дълбок тиган на средна температура сотирайте лука и чесъна в зехтина, докато станат полупрозрачни. Добавете доматите, солта, захарта и дафиновия лист. Покрийте и намалете котлона. Оставете да къкри за час и половина. Добавете доматената паста, босилека, ½ чаена лъжица пипер и кюфтенцата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте върху канапе от сварени спагети.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай