Готварство

Супа с манатарки, печурки и артишок

07 Апр 2020 | 05:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Супа с манатарки, печурки и артишок

Продукти:

  • 400 г маринован артишок, нарязан
  • 250 мл зехтин
  • 1 кг лук, ситно нарязан
  • 3 малки червени глави лук, нарязани
  • 3 скилидки чесън, фино пресован
  • 100 г брашно
  • 125 мл оцет
  • 3,75 литра вода
  • 2 кубчета зеленчуков или гъбен бульон
  • 1 и ½ чаени лъжици сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ½ чаена лъжица лют червен пипер
  • ½ чаена лъжица индийско орехче
  • 2 супени лъжици сушена мащерка
  • 6 бр. големи манатарки
  • 1 кг печурки, нарязани
  • 500 г моркови, нарязани
  • 100 г каперси
  • 50 г пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

В много голяма тенджера загрейте мазнината и задушете цялото количество лук, чесъна, червения шалот. Гответе около 15 минути. Поръсете с брашното и разбъркайте за още 1 минута. Добавете оцета и гответе още 3 минути, докато оцетът се изпари. Добавете вода, кубчетата бульон, солта, черния и лютия пипер, индийското орехче и мащерката. Прибавете и артишока, отцеден от маринатата и оставете да къкри за още 25 минути.

След това прибавете гъбите и морковите. Оставете да се задушат около 15 минути. След това прибавете каперсите и магданоза. Овкусете с още сол при нужда и сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още: