Готварство

Френски тост с филирани бадеми

23 Мар 2020 | 05:19 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Френски тост с филирани бадеми

Продукти:

  • 140 г филирани бадеми
  • 3 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица бадемов екстракт
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 12 дебели филийки франзела
  • 3 супени лъжици рапично олио
  • 3 супени лъжици масло
  • ½ чаена лъжица сода за хляб
  • Пудра захар

Приготвяне:

Загрейте тиган без мазнина. В него запечете бадемите от двете страни за 5 до 10 минути или до кафяво. Свалете от котлона и оставете настрана.

В голяма купа разбийте яйцата, млякото, брашното, солта, содата, бадемовия екстракт и ванилията. В сместа накиснете хляба, докато попие добре. Поставете филийките в тигана. Охладете в хладилник за 1 час.

Загрейте рапичното олио и маслото на средна температура. Запържете всяка филийка франзела от двете страни, като предварително сте притиснали по десетина филирани бадема от двете страни на всяка филийка. Пържете до златисто. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още: