Готварство

Фалафели с нахут и кориандър

21 Мар 2020 | 05:02 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 4
Фалафели с нахут и кориандър

Продукти:

  • 300 г нахут
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
  • 1 малка връзка кориандър, ситно нарязан
  • 1 щедра щипка лют червен пипер
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • 1 яйце
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио за пържене

Приготвяне:

В купа с вода накиснете нахута и го оставете да се кисне за през нощта. Отцедете и изплакнете нахута под течаща вода на следващия ден.

Сложете всички съставки в блендер с изключение на олиото. Пасирайте до получаване на гладка смес. Повторете миксирането, ако са останали бучки. Оформете топчета, колкото супена лъжица, за да направите фалафелите. Поставете ги в голяма тава и ги охладете в хладилник за 30 минути. Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган или тенджера, за да пържите фалафелите на маслена баня. Пържете до златисто. Отцедете върху кухненска хартия преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: