Фалафели с нахут и кориандър
21 Мар 2020 | 05:02 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 4
Продукти:
- 300 г нахут
- 1 глава лук, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
- 1 малка връзка кориандър, ситно нарязан
- 1 щедра щипка лют червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица къри на прах
- 1 яйце
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио за пържене
Приготвяне:
В купа с вода накиснете нахута и го оставете да се кисне за през нощта. Отцедете и изплакнете нахута под течаща вода на следващия ден.
Сложете всички съставки в блендер с изключение на олиото. Пасирайте до получаване на гладка смес. Повторете миксирането, ако са останали бучки. Оформете топчета, колкото супена лъжица, за да направите фалафелите. Поставете ги в голяма тава и ги охладете в хладилник за 30 минути. Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган или тенджера, за да пържите фалафелите на маслена баня. Пържете до златисто. Отцедете върху кухненска хартия преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: