Готварство

Крем супа с целина и орехи

02 Апр 2020 | 10:02 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Крем супа с целина и орехи

Продукти:

  • 30 г масло
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1-2 стръка целина, ситно нарязана
  • 1 л пилешки бульон
  • 1 щипка сол
  • Черен пипер на вкус
  • 60 г орехи
  • 150 мл готварска сметана

Приготвяне:

Разтопете половината от маслото в касерола на средна температура. Запържете в него лука и целината. Гответе с разбъркване около 10 минути. Залейте с бульона и оставете да заври. Овкусете целината със сол и пипер. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути.

В друг съд разтопете останалото масло. В него добавете счуканите орехи. Гответе до златисто или около 3 минути. Оставете настрана. Пасирайте супата с пасатор или в блендер. Върнете я на котлона и добавете сметаната и орехите с маслото. Разбъркайте и сервирайте топла.

Снимка: iStock

Вижте още: