Меню

Пълнозърнест хрупкав соден хляб с розмарин

30 март 2020 | 05:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 стрък пресен розмарин 
200 г пълнозърнесто брашно
275 г пшеничено брашно
300 мл прясно мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
1 щипка сол
6 супени лъжици мед
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Оберете листенцата розмарин от стъблото.

В голяма купа смесете пълнозърнестото брашно с листенцата. Пресейте пшениченото брашно със содата и солта. Добавете ги към другото брашно. Прибавете млякото и меда. Омесете много добре, докато се получи меко тесто.

Поръсете с брашно повърхност за месене и омесете с ръце тестото върху нея. Оформете го в кръгла форма. С нож направете два кръстосани прореза отгоре на тестото. Оставете го да втаса за 30-40 минути. Печете в загрята фурна до златистокафяво или около 45-50 минути.

След като го извадите от фурната го покрийте с памучна кърпа за 10-15 минути, за да омекне.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай