Меню

Агнешка чорба с леща

19 април 2020 | 05:43 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
900 г агнешко месо
400 г домати от консерва нарязани на кубчета
300 г леща
450 г картофи
2 супени лъжици олио
2 големи глави лук
1 глава целина
2 големи моркова
сол, черен пипер на вкус
150 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера загрейте мазнината и сложете нарязаните лук, целина и моркови, докато станат леко златисти. След това се слага нарязаното на малки хапки и овкусено със сол и черен пипер агнешко. Когато и то стане златисто, налейте вода почти до ръба на тенджерата, намалете котлона на по-бавен огън и гответе така около 1 час. След това може да сложите лещата и нарязаните като за супа картофи, и да готвите до готовност на месото, картофите и лещата. Малко преди да махнете от котлона, сложете доматите, за да къкри супата с тях 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай