Готварство

Джамбалая с пилешко, скариди и наденица

08 Май 2020 | 05:31 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 8 часа Порции: 8
Джамбалая с пилешко, скариди и наденица

Продукти:

  • 450 г пилешки гърди без кост, нарязани
  • 450 г свинска наденица, нарязана
  • 400 г нарязани домати
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 125 г целина, нарязана
  • 250 мл пилешки бульон
  • 2 чаени лъжици риган
  • 2 чаени лъжици магданоз
  • 2 чаени лъжици горчица
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер
  • ½ чаена лъжица мащерка
  • 450 г обелени скариди

Приготвяне:

В купата на мултикукъра сложете всички съставки без скаридите. Поръсете с подправките. Разбъркайте. Пуснете на програма на ниска температура за 7-8 часа. 30 минути преди джамбалаята да е готова добавете скаридите и довършете програмата за готвене.

Снимка: iStock

Опитайте още: