Меню

Вита баница със сирене по рецепта на Цвети Радойчева

22 април 2020 | 06:46 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 опаковка готови кори за баница
75 мл олио
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л.сода за хляб
около 400 г сирене

Продукти
Приготвяне

В един съд се разбиват киселото мляко, яйцата и содата до постигането на хомогенна смес. Приготвяме кръгла тава, в която поставяме хартия за печене. Всяка кора от баницата намазваме с олио с помощта на сладкарска четка, след това разливаме добре от сместа, отгоре поръсваме със сирене и завиваме кората на баницата на руло. Поставяме я в средата на тавата и така подреждаме всяка следваща, като следваме формата на охлюва, докато не изпълним цялата тава. Накрая намазваме цялата баница с разтопено масло и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Снимките са предоставени от Цвети Радойчева.

 

 

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай