Вита баница със сирене по рецепта на Цвети Радойчева
22 Апр 2020 | 06:46 | Михаела Лазарова
Продукти:
- 1 опаковка готови кори за баница
- 75 мл олио
- 5 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч.л.сода за хляб
- около 400 г сирене
Приготвяне:
В един съд се разбиват киселото мляко, яйцата и содата до постигането на хомогенна смес. Приготвяме кръгла тава, в която поставяме хартия за печене. Всяка кора от баницата намазваме с олио с помощта на сладкарска четка, след това разливаме добре от сместа, отгоре поръсваме със сирене и завиваме кората на баницата на руло. Поставяме я в средата на тавата и така подреждаме всяка следваща, като следваме формата на охлюва, докато не изпълним цялата тава. Накрая намазваме цялата баница с разтопено масло и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Снимките са предоставени от Цвети Радойчева.
- Рецептата на Цвети Радойчева за печен шаран с дресинг
- Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена
Вижте още: