Готварство

Италианска супа минестроне

03 Май 2020 | 05:48 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 8
Италианска супа минестроне

Продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 2 глави лук, нарязан
  • 2 чаши целина, нарязана
  • 5 моркова, нарязани на тънки колелца
  • 2 чаши пилешки бульон, разтворен
  • 2 чаши вода
  • 4 чаши доматен сос
  • ½ чаша червено вино
  • 1 чаша сварен боб, отцеден
  • 425 г грах, сварен и отцеден
  • 2 чаши бейби спанак
  • 3 тиквички, ситно нарязани
  • 1 супена лъжица пресен риган, нарязан
  • 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
  • Сол и черен пипер на вкус
  • ½ чаша паста по избор
  • 2 супени лъжици настърган пармезан

Приготвяне:

В голяма тенджера на средна температура загрейте 3 супени лъжици зехтин. Запържете чесъна за 2-3 минути. Добавете лука и сотирайте за 4-5 минути. Прибавете целината и морковите. Разбърквайте за 1-2 минути.

Добавете бульона, водата и доматения сос. Оставете да заври, като разбърквате постоянно. Добавете червеното вино. Намалете котлона на слабо, добавете боба, граха, спанака, тиквичките, ригана, босилека, солта и пипера. Оставете да къкри за 40 минути.

В отделна тенджера кипнете вода. Сварете пастата. Отцедете и оставете настрана. Разпределете готовата паста в 8 купички за супа, като сипете по 2 супени лъжици във всяка купичка. Залейте с готовата супа. Настържете пармезан във всяка купичка и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: