Готварство

Италианска супа с наденица и тортелини

12 Май 2020 | 05:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 8
Италианска супа с наденица и тортелини

Продукти:

  • 500 г сурова наденица, изстискана от червото
  • 1 чаша нарязан лук
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 5 чаши телешки бульон
  • ½ чаша вода
  • ½ чаша червено вино
  • 4 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 1 чаша моркови, нарязани
  • ½ супена лъжица пресен босилек
  • ½ чаена лъжица сушен риган
  • 250 г доматен сос
  • 1 и ½ чаши тиквички на колелца
  • 250 г тортелини
  • 3 супени лъжици пресен магданоз

Приготвяне:

В голям тиган запържете каймата от суровата наденица, която сте изстискали от червото. След като покафенее, извадете я от тигана и я отцедете. Запазете 1 супена лъжица от останалата мазнина.

В същата мазнина сотирайте лука и чесъна. Добавете бульона, водата, виното, доматите, морковите, босилека, ригана, доматения сос, каймата от наденицата. Намалете котлона. Оставете да къкри за 30 минути.

Добавете тиквичките и магданоза. Покрийте и оставете да къкри за още 30 минути. Прибавете тортелините за още 10 минути. Поръсете с пармезан по желание след като сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: