Меню

Шоколадов мус с карамел

24 май 2020 | 05:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г пудра захар
2 супени лъжици вода
20 г масло 
150 г сладкарска сметана
180 г черен шоколад (поне 70%)
3 яйца
1 щипка сол
3 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Излейте водата в малък тиган заедно със захарта. Оставете да къкри, като разбърквате постоянно до получаването на карамел. Свалете от котлона. Добавете маслото, сметаната и шоколада. Разбърквайте, докато се смесят. Оставете да изстине и прибавете разбитите жълтъци. Разбъркайте.

Отделно разбийте белтъците на сняг заедно със солта.

Прибавете 1/3 от белтъците към шоколадовата смес. Разбъркайте. След това добавете още 1/3. Разбъркайте и прибавете и последната част от белтъците. Така ще се получи гладък пухкав мус. Охладете в хладилник за 3 часа преди сервиране. Може да гарнирате с горски плодове.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай