Меню

Кекс с шоколад и авокадо

19 май 2020 | 05:51 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар (може и повече, ако обичате да е по-сладко)
1/2 ч.ч. натурално какао на прах
2 големи яйца
1 узряло авокадо, намачкано
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
1 ч.л. ванилова есенция
250 г шоколад по ваш избор, нарязан на не много малки парченца
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте сухите съставки. Отделно разбийте яйцата, захарта, ванилията и пюрираното авокадо. Прибавете към тях сухите съставки и когато се получи хомогенна смес, сложете и натрошения шоколад. Разбъркайте с шпатула и изсипете тестото в намаслена тава за кекс (може и върху хартия за печене). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути или до готовност.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай