Меню

Запечени кроасани със сирена

17 май 2020 | 05:33 | Михаела Лазарова
Добави в любими
7 големи кроасана с масло
300 мл прясно мляко
100 мл течна сметана за готвене
8 яйца
сол, черен пипер на вкус
2 стрити скилидки чесън
150 г настъргана моцарела
100 г настърган кашкавал или друго сирене по ваш избор
70 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Разрежете кроасаните наполовина по дължина, сложете ги в тава и запечете в предварително загрята фурна до леко златисто (максимум 10 мин). Когато са готови ги извадете, за да се охладят. В купа комбинирайте млякото, яйцата, сметаната и подправките. Прибавете към тях и настърганите сирена. Когато кроасаните са охладени може да ги накъсате на парчета в същата тава или да ги нарежете на едро. Залейте ги със сместа и запечете отново за около 45 минути или докато се получи хубава златиста коричка.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай