Меню

Шоколадов кекс с ром и червено вино

26 май 2020 | 05:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г масло, размекнато 
250 г пудра захар
4 яйца
100-150 г черен шоколад, настърган
1 чаена лъжица канела
1 препълнена супена лъжица шоколад за пиене (разтворим)
1 препълнена чаена лъжица инстантно кафе (разтворимо) 
200 мл ром 
 250 г брашно
1 пакетче бакпулвер 
120 мл сухо червено вино
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте маслото, захарта, яйцата, шоколада, канелата, разтворимия шоколад и кафето, рома. След като получите гладка смес добавете брашното, бакпулвера и червеното вино. Разбийте отново до гладка смес. Намажете правоъгълна форма за кекс с мазнина. Излейте сместа в нея. Печете на 150-180 градуса за около 90 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай