Меню

Сладкиш с хляб, мармалад и орехи

4 юни 2020 | 05:16 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
12 филии хляб, разрязани наполовина
1 бурканче сладко или мармалад по ваш избор
2 и 3/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилова есенция
6 големи яйца
масло 
100-150 г натрошени орехи
80 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намажете една част от филийките само от едната страна с масло и подредете един ред в тава с намазаната част към дъното, която леко сте намаслили предварително. Намажете ги хубаво със мармалада и подредете върху тях останалите намазани с масло филийки. Пригответе яйчената смес и залейте филийките. Оставете за 20-30 минути течността да се абсорбира добре от хляба. Загрейте фурната на 180 градуса, поръсете с натрошени орехи и печете около 45 минути или до готовност.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай