Готварство

Пилешки кюфтенца с чесън и масло

21 Май 2020 | 11:44 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Пилешки кюфтенца с чесън и масло

Продукти:

  • 500 г пилешка кайма
  • 5 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 голямо яйце, разбито
  • ½ чаша настърган пармезан
  • 2 супени лъжици пресен магданоз
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • Щипка сол
  • Щипка черен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 супени лъжици масло
  • Сокът от ½ лимон
  • 500 г настъргани на ленти тиквички

Приготвяне:

Ако нямате пилешка кайма можете да използвате сварени пилешки гърди, накъсани на много ситно.

В голяма купа смесете пилешката кайма, 2 скилидки от чесъна, яйцето, пармезана, магданоза, черния и червения пипер, солта. Омесете каймата и оформете много малки кюфтенца. Загрейте тиган на средна температура със зехтина в него. Изпържете кюфтенцата до златисто за около 10 минути от всяка страна. Прехвърлете ги върху кухненска хартия да се отцедят. Разтопете маслото в тигана и добавете оставащите 3 скилидки чесън, нарязан и гответе за 1 минута с разбъркване. Върнете кюфтенцата в тигана и ги разбъркайте леко, за да се овкусят. Сервирайте с гарнитура от пресни тиквички на ленти и още малко пармезан за поръсване.

Снимка: iStock

Вижте още: