Меню

Пилешки кюфтенца с чесън и масло

21 май 2020 | 11:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешка кайма
5 скилидки чесън, нарязан на ситно 
1 голямо яйце, разбито 
½ чаша настърган пармезан 
2 супени лъжици пресен магданоз
¼ чаена лъжица червен пипер 
Щипка сол 
Щипка черен пипер 
2 супени лъжици зехтин 
4 супени лъжици масло 
Сокът от ½ лимон 
500 г настъргани на ленти тиквички
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Ако нямате пилешка кайма можете да използвате сварени пилешки гърди, накъсани на много ситно.

В голяма купа смесете пилешката кайма, 2 скилидки от чесъна, яйцето, пармезана, магданоза, черния и червения пипер, солта. Омесете каймата и оформете много малки кюфтенца. Загрейте тиган на средна температура със зехтина в него. Изпържете кюфтенцата до златисто за около 10 минути от всяка страна. Прехвърлете ги върху кухненска хартия да се отцедят. Разтопете маслото в тигана и добавете оставащите 3 скилидки чесън, нарязан и гответе за 1 минута с разбъркване. Върнете кюфтенцата в тигана и ги разбъркайте леко, за да се овкусят. Сервирайте с гарнитура от пресни тиквички на ленти и още малко пармезан за поръсване.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай