Готварство

Пилешки бутчета с масло и чесън

28 Май 2020 | 12:14 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-4
Пилешки бутчета с масло и чесън

Продукти:

  • 4 парчета долно бутче с кожата
  • 5 скилидки чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 бучка масло, плюс допълнително за печенето

Приготвяне:

Овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. В добре загрят тиган, разтопете маслото заедно със зехтина, сложете скилидките чесън, които леко сте приплескали, но не са раздробени на малки парченца. Поставете месото с кожата надолу. Гответе по няколко минути от двете страни, а ако чесънът започне да покафенява, премахнете го от тигана. Когато кожичката на месото е леко кафява, прехвърлете парчетата месо в подходяща тава и върху всяко добавете по малко парче масло. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Пилето трябва да получи хубава златиста коричка. Гарнитурата е по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: