Готварство

Доматен сос за паста

30 Май 2020 | 12:37 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4-5
Доматен сос за паста

Продукти:

  • 3 консерви по 400 г домати
  • зехтин
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер на люспи - по желание
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • свежи листа босилек, магданоз
  • сол на вкус

Приготвяне:

Наситнете лука заедно с чесъна, лютия пипер и ги сложете в тиган с добре загрят зехтин. Доматите се обелват и смилат в блендер. Ако нямате такъв просто ги накълцайте добре с нож. Прибавете ги в тигана, когато лукът поомекне. Може да добавите малко от сока, в който са били в консервата и бялото вино. Оставете соса да къкри на слаб огън, но преди това наситнете малко магданоз, пресен босилек и прибавете билките към него. Когато е почти готов, овкусете със сол. Остава да сварите любимата ви паста и да я комбинирате с този вкусен сос.

Снимка: iStock

Вижте още: