Готварство

Чили кон карне в мултикукър

28 Май 2020 | 05:39 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 8 часа Порции: 6
Чили кон карне в мултикукър

Продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 стръка целина, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 600 г доматена пасата
  • 400 г сварен боб от консерва (отцеден)
  • 400 г сварен зелен фасул (може отново от консерва)
  • ½ чаена лъжица чили на прах
  • ½ чаена лъжица магданоз
  • 1 чаена лъжица сол
  • ¾ чаена лъжица босилек
  • ¾ чаена лъжица риган
  • ¼ чаена лъжица черен пипер

Приготвяне:

Запържете каймата на средна температура на котлона, като разбърквате непрекъснато, докато покафенее. Отцедете от мазнината. Сложете я заедно с всички съставки в купата на мултикукъра. Изберете желаната от вас програма за готвене. Покрийте с капака и включете. Можете да готвите на много слаб огън за 8 часа или на по-силен за по-кратко време.

Снимка: iStock

Вижте още: