Готварство

Разядка с патладжан

20 Юли 2020 | 07:33 |
Рейтинг:
3 от 5 гласа
Време на приготвяне: 80 мин Порции: 2
Разядка с патладжан

Продукти:

  • 2 големи патладжана
  • 4 скилидки стрит чесън
  • 1/4 чаша зехтин
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • сол, черен пипер на вкус
  • магданоз

Приготвяне:

Патладжаните се изпичат цели. Може да ги изпечете във фурната, слагайки ги върху алуминиево фолио, като предварително сте ги набоцкали с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, като на всеки 15-20 минути завъртате патладжаните. Ще им трябва около 1 час. Когато се охладят се обелват и нарязват. Сложете ги в купичка, овкусете със сол, черен пипер, чесън, зехтин, лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз. По жлание може да добавите и хубави маслини за украса.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: