Меню

Печени праскови със сладолед

4 юли 2020 | 05:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 големи праскови
5 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
щипка индийско орехче
масло
сладолед
50 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Измийте прасковите, разрежете ги наполовина и премахнете костилката. В купичка комбинирайте захарта, канелата и индийското орехче. Сложете прасковите в подходяща тава, поръсете ги със захарната смес, добавете върху всяка и по 1 малко парченце масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато станат златисти (около 40-50 мин), но не ги оставяйте да се разпаднат. Сервирайте със сладолед, а ако в тавата има и сос, залейте десерта с него.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай