Готварство

Паста с пилешки гърди и песто

12 Юни 2020 | 05:53 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Паста с пилешки гърди и песто

Продукти:

  • 450 г паста пене
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 бр пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 300 мл готварска сметана
  • 4 супени лъжици песто
  • 3 супени лъжици настърган пармезан

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода и сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете. Загрейте маслото и зехтина в голям дълбок тиган. Внимателно разбъркайте пилешкото там. Добавете чесъна малко преди пилето да е готово. Намалете котлона. Овкусете с подправките, сметаната, пестото и пармезана. Накрая добавете пастата. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: