Готварство

Веган крем супа с карфиол, лешници и кокосово масло

07 Сеп 2020 | 05:02 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Веган крем супа с карфиол, лешници и кокосово масло

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 стрък праз лук, нарязан
  • Сол на вкус
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 1 глава карфиол, начупен на розички
  • 1 чаша бадемово мляко
  • 1 чаша лешници, нарязани
  • 1 шепа градински чай, сушен
  • Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Задушете праза с щипка сол в него, докато омекне или за 10 минути. Добавете бульона и карфиола. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри под капак за 20 минути, докато карфиолът омекне. След това добавете бадемовото мляко и лешниците. Свалете от огъня. Пасирайте с пасатор или в блендер до получаване на кремообразна супа. Овкусете с още подправки на вкус.

Междувременно в малък тиган разтопете малко кокосово масло. В него разбъркайте градинския чай. Пържете, докато листенцата започнат да стават хрупкави. След като това стане ги охладете напълно. Сервирайте супата, гарнирана с хрупкавите листенца и още малко счукани лешници.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: