Готварство

Свинско с булгур и чушки

01 Юли 2020 | 05:35 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Свинско с булгур и чушки

Продукти:

  • 175 г булгур
  • 500 г зеленчуков бульон, разтворен
  • 120 мл сухо бяло вино
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 и ½ чаени лъжици кимион
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 450 г свинско бонфиле на късове
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 стръка пресен магданоз, ситно нарязан
  • 30 г черни маслини, ситно нарязани
  • Сокът от един лимон
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сварете булгура според указанията на опаковката. Изцедете течността, ако остане такава и оставете настрана.

В голям тиган на средна температура смесете виното, зехтина, половината от сока от лимона, 1 чаена лъжица кимион, чесъна и късовете месо. Задушете тази смес, като разбърквате постоянно. След това добавете бульона, предварително разтворен. Оставете да заври и намалете котлона. След като течността се редуцира и месото се запържи, оставете да къкри на слаб огън за 7-8 минути.

Извадете месото от тигана и го смесете с останалия лимонов сок, останалата ½ лъжичка кимион, нарязаните зелена и червена чушка, лука, магданоза и булгура. Разбъркайте добре. Гарнирайте с маслините и овкусете със сол и пипер на вкус.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: