Сладкиш с ягоди и овесени ядки
29 Юни 2020 | 05:38 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Продукти:
- 125 г брашно
- 220 г кафява захар
- 60 г овесени ядки
- ½ чаена лъжица канела
- 1 щипка индийско орехче
- 110 г масло
- 1 щипка сол
- 1 кг ягоди, нарязани
- 100 г пудра захар
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 225 мл вода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче. Внимателно добавете и маслото, като разбърквате, така че да се получат едри лепкави трохи. Притиснете половината от сместа към дъното на намазана с малко мазнина тава. Разпръснете нарязаните ягоди отгоре.
В тиган смесете захарта с нишестето. Добавете водата. Оставете да заври на средна температура. Разбърквайте за около 2-3 минути и залейте ягодите с течността. След това разпръснете отгоре останалата част от трошливата смес. Печете за 1 час. Сервирайте сладкиша след като е изстинал.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: